Iš savo šviežių uogų gaminamas kadagių eterinis aliejus pasižymi stipriomis antiseptinėmis ir nuo uždegimų saugančiomis savybėmis. Kadaise šiaurės indėnai į kadagynus siųsdavo sužeistuosius ir odos, kaulų bei sąnarių ligomis sergančius žmones. Jis plačiai vartojamas gydant peršalimo ir kitas ligas, susilpnėjusį imunitetą. Gerai valo organizmą, šalina toksinus, šlapimo rūgšties druskas, skysčių perteklių. Svarbiausia, jis ypač veiksmingas kovojant su problematiška oda ir puikiai tinka plaukų priežiūrai.

Uoga uoga muilas Bravo

 

Kosmetologai ir dermatologai kadagių eterinį aliejų naudoja esant riebiai ir spuoguotai odai, nes jis valo poras, stiprina odos gynybines funkcijas, greitina pažeistos odos gijimą, skatina ląstelių regeneraciją. Jis taip pat tinka gydant tokias odos ligas kaip aknė, egzema, dermatitas ir kitos.

Kosmetikoje dėl savo aitroko medienos kvapo kadagių eterinis aliejus dažniausiai naudojamas vyriškuose produktuose.
Jis ypač tinka ir plaukams: skatina jų augimą, stabdo slinkimą, tinka naudoti esant seborėjai ir naikinant pleiskanas.

Kadagių eterinį aliejų galima naudoti ir masažui – užtenka įlašinti keletą lašų į masažo aliejų. Taip pat namuose – aromaterapinėje lempoje. Jo skleidžiamas aromatas mažina nervinę įtampą, nemigą.

Kadagių eterinis aliejus „Uoga Uoga“ produktuose

Šį puikiomis savybėmis pasižymintį natūralų kadagių eterinį aliejų naudojame ir savo produktuose.
Jo yra vyrams skirtose odos priežiūros priemonėse: muilo „Bravo“, veido kremų „Kosmonauto“ ir „Nuotykių ieškotojo“ eterinių aliejų mišiniuose.

Uoga uoga vyriski produktai su kadagiais

Šio aliejaus dedame ir į plaukų priežiūros priemonių – šampūno „Šermukšnių diena“ ir balzamo-kaukės „Sesė ilgakasė“ – eterinių aliejų mišinį.
O štai voniai skirtą triufelį „Po mandarinų medžiu“ puošiame tikromis kadagių uogomis.